Ghidul Asigurare Obligatorie

Prin intermediul nostru puteţi încheia orice tip de asigurare.


În Romania cele mai cunoscute tipuri de asigurări obligatorii sunt:


1.Asigurarea obligatorie de locuinţă
Ce este asigurarea obligatorie de locuinţă?

Asigurarea obligatorie de locuinţă este destinată tuturor construcţiilor cu destinaţie de locuinţă permanentă sau temporară. Începând din data de 15 iulie 2010 această asigurarea este obligatorie în Romania.

Ce riscuri acoperă asigurarea obligatorie de locuinţă?

Riscurile acoperite prin poliţa obligatorie sunt: cutremure, alunecări de teren sau inundaţii.

Care este valoarea primelor de asigurare obligatorie de locuinţă?

Preţul unei asigurari este de 20 Euro anual pentru locuinţe de tip A şi 10 Euro anual pentru locuinţe de tip B.
Locuinţa ta se poate încadra în una din cele două variante prevazute prin lege:

  • Locuinţe de tip A suma asigurată de 20.000 Euro - construcţia în sine sau structura de rezistenţă este din beton armat, metal, lemn, pereţi exteriori din piatră, caramidă arsă sau orice materiale rezultate în urma unui tratament termic sau chimic;

  • Locuinţe de tip B suma asigurată de 10.000 Euro - construcţia are pereţii exteriori din caramidă nearsă, sau din orice materiale netratate termic.
Pentru cât timp se poate încheia o asigurare de locuinţă obligatorie?

Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţelor se încheie pentru o perioadă de 12 luni.

Ce este asigurarea facultativă de locuinţă?

Această asigurare este opţională, asta înseamnă că un proprietar de locuinţă poate alege dacă va încheia şi acest tip de asigurare, cu precizarea ca asigurarea facultativă trebuie să acopere obligatoriu şi acele 3 riscuri majore: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

Ce riscuri acoperă asigurarea facultativă de locuinţă?

Asigurarea facultativă de locuinţă acoperă urmatoarele riscuri: incendii, riscuri atmosferice (grindină, avalanşă, furtună, viitură), distrugeri provocate de animale, distrugeri provocate de mijloacele de transport, distrugeri provocate de instalaţiile electrice sau termice şi raspundere civila faţă de terţi (dacă inundaţi vecinii).

Care este valoarea primelor de asigurare facultativa de locuinţă?

Această valoare a primelor de asigurare facultativă este de minim 10 euro şi va creşte în funcţie de suma asigurată şi riscurile acoperite de polită.

Unde puteţi încheia o asigurare de locuinţă obligatorie şi facultativă?

Prin intermediul nostru puteţi încheia o asigurare de locuinţă obligatorie şi facultativă.

2.Asigurarea RCA
Ce este Asigurarea RCA?

Asigurarea RCA (răspundere civila auto) este o asigurare prin care terţii prejudiciaţi în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau decesul ori vătămările corporale suferite.
Persoana vinovată de producerea accidentului nu poate beneficia de despăgubiri pentru vehiculul sau în baza propriei poliţe de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despăgubite în baza unei poliţe de asigurare facultativă de avarii şi furt tip CASCO.

Care este tariful pentru o asigurare RCA?

Tariful unei asigurari RCA diferă în funcţie de mai multe criterii, de aceea vă rugăm ca prin intermediul nostru să vă calculaţi singur tariful asigurării RCA accesand site-ul www.RCAU.ro Folosind aplicaţia noastră modernă de calcul RCA, în doar 3 minute veţi vedea care este cea mai ieftina asigurare RCA din Romania. Pentru a calcula asigurarea RCA, aveţi nevoie de talonul maşinii şi de buletinul persoanei trecute în talon.

Dacă consideraţi că aceste informaţii v-au fost utile, vă aşteptăm pe pagina noastră de facebook aici.

Sunteţi interesat de un anumit tip de asigurare sau doriţi alte detalii?

Vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0768.409.821 sau ne puteţi lăsa un mesaj completând formularul de mai jos.