Ghidul certificat energetic

Ce este certificatul energetic?

Certificatul Energetic (Certificatul de Performanţă Energetică) este un document tehnic cu caracter informativ care atestă performanţa energetică a clădirii, precum şi încadrarea cladirii într-o clasă de performanţă energetică.
Cu ajutorul certificatului energetic, beneficiarul obţine date importante privind consumul energetic anual al locuinţei, pentru: încălzire, apă caldă menajeră, iluminat, ventilare şi climatizare.

Este obligatoriu certificatul energetic pentru vânzarea apartamentului dumneavoastră?

Da, certificatul energetic este obligatoriu la încheierea unei tranzacţii imobiliare de vânzare, reprezintă o obligatie legală prevăzută în Legea 159/2013, care a intrat în vigoare în 19 iulie 2013.

Cât este valabil?

Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani de la data eliberării.

Care sunt clasele certificatului energetic?

În funcţie de performanţa energetică avută clădirile se clasifică în 7 clase pe o scală energetică, pornind de la clasa A caracterizată prin consumul cel mai scăzut de energie, respectiv un consum de până în 125 de kWh/mp/an, până la clasa G corespunzătoare celui mai ridicat consum specific de energie, respectiv un consum de peste 820 kWh/mp/an.

Cum îl puteţi obţine?

Puteţi obţine certificatul energetic prin intermediul nostru la:

  • cel mai bun preţ;
  • cel mai scurt timp posibil, a doua a zi;
  • cel mai simplu mod, nu trebuie să vă deplasaţi, venim noi la dumneavoastră acasă şi tot noi vă aducem certificatul energetic.

Documentele de care avem nevoie pentru realizarea certificatului energetic le vom discuta la momentul respectiv.

Oferim profesionalism şi seriozitate maximă, astfel încât obţinerea certificatului energetic pentru fiecare dintre clienţii nostri să se desfăşoare în cel mai simplu mod posibil.

Dacă consideraţi că aceste informaţii v-au fost utile, vă aşteptăm pe pagina noastră de facebook aici.

Sunteţi interesat de preţul pentru certificatul energetic sau doriţi alte detalii?

Vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0768.409.821, sau ne puteţi lăsa un mesaj completând formularul de mai jos.