Ghidul cumpărătorului

Echipa Elegant Imobiliare vă recomandă să parcurgeţi 6 paşi în vederea cumpărării unui imobil:
Pasul 1: Stabilirea bugetului maxim şi surselor de finanţare

Prin buget maxim întelegem: preţul de vânzare al imobilului + comisionul agenţiei imobiliare de 1% din preţul vânzării + actele notariale.

Nu sunt luate în calcul costurile cu eventuale credite la bănci.

Dacă veţi face credit bancar pentru cumpărarea apartamentului, banca vă obligă să faceţi şi o asigurare de locuinţă, pentru detalii citiţi Ghidul asigurare obligatorie.

În cazul unui Credit Ipotecar sau Prima Casă, veţi mai avea de plătit evaluarea imobilului şi diverse comisione, pentru detalii citiţi Ghidul consultanţă creditare.

Principalele surse de finanţare sunt:

  • plata cash;
  • plata cu credit ipotecar;
  • plata cu programul Prima Casă.

Costul actelor notariale diferă în funcţie de mai multe criterii şi se vor calcula în momentul în care veţi găsi imobilul pe care doriţi să îl cumpăraţi.

Pasul 2: Criterii de selecţie apartamente
Vă recomandăm, să aveţi în vedere de la început, anumite criterii de selecţie a apartamentelor şi aume:
  • În ce cartiere v-ar plăcea să locuiţi?;
  • La ce etaj? Trebuie să aveţi în vedere etajul minim şi maxim, să vă gandiţi de asemenea dacă excludeţi blocurile turn. De exemplu, locuinţele de la ultimul nivel sunt mai ieftine decât la etaj intermediar cu cel puţin 10%;
  • Compartimentarea contează pentru dumneavoastră? Doriţi un apartament decomandat sau preferaţi şi semidecomandat, adică cu trecere între camere;
  • Anul construcţiei blocului? Doriţi ca blocul să fie după cutremur, blocuri noi după anul 2000 sau nu contează anul blocului;
  • Preferaţi un apartament cu îmbunătăţiri sau fără îmbunătăţiri?
Pasul 3: Vizionări la mai multe locuinţe

În această etapă veţi viziona mai multe apartamente care să se potrivească cel mai bine cerinţelor dumneavoastră.

Vă recomandăm cu încredere, să accesaţi site-ul nostru www.elegantimobiliare.ro veţi gasi oferte noi adaugate zilnic, oferte actualizate, proprietăţi recomandate şi oferte reprezentate în exclusivitate de noi

Pasul 4: Alegerea locuinţei potrivite.

Gândiţi-vă care ofertă sau oferte v-au plăcut cel mai mult, analizaţi-le cu atenţie şi comparaţi plusurile şi minusurile pentru fiecare imobil în parte.

Vă recomandăm să vedeţi a doua a oară sau de mai multe ori, oferta sau ofertele la care v-a rămas gandul, de această dată imaginati-vă locuind acolo, încercaţi să vedeţi alte detalii minore care nu le-aţi văzut de prima dată.

La această etapă, dacă va fi nevoie, trebuie să luaţi în calcul investiţia în renovări, pe care trebuie să o faceţi. Este indicat să veniţi chiar şi cu specialişti care să vă facă anumite calcule aproximative referitor la suma de bani pe care va trebui să o investiţi pentru aceste renovări.

În final vă veţi decide la cea mai potrivită locuinţă pentru dumneavoastră.

Pasul 5. Negocierea preţului final

Atenţie, preţul se negociază doar când v-aţi hotărât la un imobil anume şi doriţi să îl cumpăraţi.

Dacă veţi cumpăra prin intermediul nostru, vom negocia pentru dumneavoastră cel mai bun preţ posibil, tinând cont de mai multe aspecte importante.

Pasul 6. Finalizarea tranzacţiei

Apelând la serviciile noastre, echipa Elegant Imobiliare va face toate demersurile necesare încheierii tranzacţiei.

Oferim: profesionalism, siguranţă maximă şi consultanţă pe tot parcursul cumpărării.

Comisionul nostru de 1% din preţul vânzării va fi plătit doar la sfârşitul tranzacţiei, când dumneavoastră veţi fi pe deplin mulţumit de serviciile noastre.

Dacă consideraţi că aceste informaţii v-au fost utile, vă aşteptăm pe pagina noastră de facebook aici.

Va multumim!